رادیو منا

آشتی با زمین

رادیو منا

آشتی با زمین

بازیافت بلی یا خیر؟

بالأخره بازیافت بله یا خیر؟؟؟؟  



 چند سالی بود در بندرعباس شاهد حرکت های جدیدی در زمینه بازیافت بودیم . کانکس های جمع آوری زباله های خشک و ماشین هایی که در سطح شهر با آرم سازمان مدیریت پسماند این زباله ها را از درب مجتمع های مسکونی جمع آوری می کردند. پلاستیک های شفاف برای تفکیک به شهروندانی که بازیافت می کردند داده می شد و خلاصه موج جدیدی در این زمینه به راه افتاده بود. خیلی ها بصورت خودجوش حتی زباله های خشک را تا محل کانکس ها می بردند . ما هم در ساختمان محل زندگیمان یک سطل زباله بزرگ سبز رنگ گذاشته بودیم و کم کم همه اهالی ساختمان یاد گرفتند زباله های قابل بازیافت را تفکیک کنند و بعد از اینکه سطل پر می شد با نزدیک ترین کانکس بازیافت تماس می گرفتیم و آنها ظرف یکی دو روز برای بردن زباله های خشک با موتورهای سه چرخشان می آمدند و در عوض به ما آب معدنی و کیسه های شفاف برای زباله های خشک می دادند . 

تا اینجا همه چیز طبق روال بود و تازه ما کلی هم دوستان و اقوام و نزدیکان را تشویق می کردیم که آنها هم زباله هایشان را تفکیک کنند که روی خیلی ها تاثیر داشت و می دیدیم که شروع به بازیافت کرده اند اما...

الان مدتی است که هرچه با کانکس بازیافت تماس می گیریم کسی پاسخگو نیست و حتی وقتی زباله های خشک را خودمان به کانکس بردیم هم از ما نگرفتند و گفتند بگذاریم کنار بقیه زباله ها ! 

آیا این رسمش است؟ رفیق نیمه راه بودید؟ 

آیا فرهنگ سازی در زمینه ی بازیافت که در جامعه ما نوپا است  را باید اینگونه رها کرد؟ 

این حرکت ها متاسفانه باعث دلسرد شدن شهروندان شده و باعث بی اعتمادی آنها در آینده!

به سایت رسمی شهرداری بندرعباس سر زدم ولی متاسفانه قسمت مدیریت پسماند آن غیر فعال است!

 

تنها چیزی که در سایت شهرداری در زمینه مدیریت پسماند دستگیرم شد این بود: شرح وظایف. بخوانید جالب است:

شرح وظایف سازمان مدیریت پسماند شهرداری بندرعباس

 

1- مدیریت ، نظارت ،طراحی و برنامه ریزی برای امور مربوط به تولید ، ذخیره سازی موقت ، جمع آوری حمل و نقل ، بازیافت ، پردازش ، دفع پسماندهای عادی (از قبیل پسماندهای خانگی ، اداری ، تجاری و عمرانی با رویکرد تفکیک از مبدأ و تنظیف شهر).

تبصره: سازمان می تواند طبق تبصره ذیل ماده (7)قانون مدیریت پسماند با عقد قرارداد اجرای فعالیتهای مدیریت صنعتی و ویژه از قبیل پسماندهای بیمارستانی ، روغنهای سوخته ، باطریهای مصرف شده ، خودروهای فرسوده و غیره انجام دهد.

 

2- تلاش در جهت بهینه سازی و کمینه سازی تولید پسماندهای عادی و ویژه موجود در پسماندعادی از طریق آموزش و اطلاع رسانی  و همکاری با بخشهای صنعتی ، کشاورزی ، بازرگانی و خدماتی ، اداری و غیره.

 

3- پیگیری، پشتیبانی و مشارکت فعال در فرآیند تدوین قوانین، ضوابط، دستور العملها، سیاست گذاریها و استانداردسازی امور مربوطه به مدیریت پسماندهای عادی و ویژه موجود در پسماند عادی.

 

4- مطالعه و پژوهش به منظور بهینه سازی روشهای عملیاتی انجام مطلوبتر اهداف و وظایف سازمان.

 

5- تهیه و جمع آوری اطلاعات و آمار مربوط به فرآیند پسماندهای عادی و ویژه موجود در پسماند عادی برای ایجاد بانک اطلاعاتی موضوع بند 2 ماده (6)آئین نامه اجرایی قانون مدیریت پسماند.

 

6- انعقاد قرارداد با شهرداری و موسسات وابسته و مناطق آن برای تقبل مسئولیتهای مرتبط با اهداف سازمان و یا تقبل نظارت برکار امانی یا پیمانی مناطق شهرداری در امور مربوطه.

 

7- شناسایی وتملک اراضی و املاک مورد نیاز مدیریت پسماند طبق قوانین و مقررات مربوطه.

 

8- دریافت کمک از شهرداری و دولت و سازمان  شهرداریها و دهیاریهای کشور.

 

9- مبالغ دریافتی از صندوق ملی محیط زیست حاصل از اخذ نیم در هزارارزش کالا از تولید کنندگان و وارد کنندگان اقلام مشروح در ماده 12 آئین نامه اجرایی مدیریت پسماندها.

 

10- درآمد حاصل از اخذ بهای بهای ارائه خدمات مدیریت پسماند به واحد های تولیدی ، صنعتی و خدماتی وفق تبصره ذیل ماده 7 قانون مدیریت پسماند.

 

11- درآمد حاصل از اخذ بهای خدمات مدیریت پسماند، بر اساس ماده 8 قانون مدیریت پسماندها.

 

12- در آمد حاصل از اجاره ماشین آلات ، وسائط نقلیه ، تجهیزات ، ابنیه و مستحدثات به سازمانها و موسسات دولتی ، عمومی و خصوصی.

 

13- درآمد حاصل از نظارت و کنترل برعملیات مدیریت اجرایی پسماندها و عملکرد پیمانکاران مربوطه.

 

14- درآمد حاصل از فروش مواد قابل استفاده مواد زائد از جمله آهن آلات ، کاغذهای باطله ، پلاستیک ، شیشه و غیره.

 

15- درآمد حاصل از بهای خدماتی که سازمان به شهرداری ، مناطق شهرداری ، سایر   مدیریت های شهرداری و بخش خصوصی و دولتی در قالب انعقاد قرارداد و در چهار چوب اهداف و وظایف قانونی سازمان ارائه می دهد.

 

16- درآمد حاصل از اخذ جرایم زیست محیطی موضوع ماده 16 الی 21 قانون مدیریت پسماند.

 

17- درآمد حاصل ازفروش انواع محصولات تولیدی ناشی از بازیافت و تبدیل پسماندها در بازارهای داخلی و خارجی.

 

18- درآمد حاصل ازمشارکت و سرمایه گذاری سازمان با اشخاص حقیقی و حقوقی و بانکها و موسسات اعتباری  داخلی و خارجی با رعایت مقررات مربوطه.

 

19- دریافت اعانات و هدایا با تصویب مصادیق آن مورد به مورد توسط شورای سازمان و شورای اسلامی شهر در قالب مقررات و ضوابط  مربوطه.

 

20- کسب سایر درآمدهای مرتبط با اهداف سازمان با تصویب شورای سازمان و شورای اسلامی شهر.

 

 

نظرات 3 + ارسال نظر
بهشب شنبه 4 مرداد‌ماه سال 1393 ساعت 03:26 ب.ظ http://behshab.blogsky.com/

به نظرم مدیر قبلی فعال تر بود

فعلا که توی سایت خودشون محو شدن!

ابراهیم شنبه 4 مرداد‌ماه سال 1393 ساعت 11:50 ب.ظ

اینجا اینجاست دیگه!!! چه انتظاری میشه داشت؟

ما کجاییم؟

روح اله بلوچی دوشنبه 6 مرداد‌ماه سال 1393 ساعت 01:15 ب.ظ http://WWW.PARPAROOK.BLOGSKY.COM

اینجا کماکان ایران ، و بدتر از اون بندرعباس ، چه توقعی از یه ارگان دولتی هست که " رفیق نیمه راه " نباشه...
مدتهاست که بارها از دوستان شهرداری میشنوم (آنهم با حالت تمسخر) که شما هر چه میخواین جدا سازی کنین ، آخرش اینا رو با هم قاطی می کنن...

ولی ما همچنان جداسازی می کنیم .

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد